ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Watain, Bølzer @ Gagarin 205

Spread the love

Τον Απρίλιο του 2022 οι Watain κυκλοφόρησαν μέσω της Nuclear Blast τον πιο πρόσφατό τους δίσκο The Agony & Ecstasy Of Watain. Tι πιο φυσικό λοιπόν από το να ακολουθήσει και περιοδεία. 

Πράγματι , οι Σκανδιναβοί ανακοινώνουν το Agony & Ecstasy Over Europe, συνοδεία των Ελβετών Bølzer  αλλά και των Φινλανδών Concrete Winds. Η χώρα μας είναι στην λίστα, με εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη στις 13/05/2023 κι Αθήνα στις 14/05/2023. 

 Οι Watain είναι μία από τις εξέχουσες μπάντες του black metal. Οι 7 δίσκοι τους το αποδεικνύουν. Η πορεία τους έχει σημειώσει πολλούς σταθμούς, κι η δισκογραφία τους μέχρι στιγμής διαθέτει πολλά στοιχεία πειραματισμού, με τρανταχτό παράδειγμα το The Wild Hunt (2018, Century Media Records) κι ο Erik Danielsson υποστηρίζει πως οι Watain είναι από εκείνους που το έχουν δει σοβαρά. 

Ταυτοχρόνως, οι ζωντανές τους εμφανίσεις έχουν προκαλέσει εντύπωση, με τις καιόμενες τρίαινες, τα κεριά, και τους ανεστραμμένους σταυρούς, δίδοντας την εντύπωση πως εκτελείται κάποιο σκοτεινό τελετουργικό. 

  Το duo από την Ζυρίχη, ονόματι Bølzer, έχει στο δυναμικό του έναν δίσκο LP, τον Hero (2016, Iron Bonehead Productions), ωστόσο το demo Roman Acupuncture (2012, Independent) και το EP Aura (2013, Iron Bonehead Productions) είναι τα πρώτα δείγματα γραφής του τι εστί αυτό το δυνατό χτύπημα από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. 

Στοιχεία από την Ελληνική Μυθολογία είναι φανερά στην δουλειά των Bølzer, και πλέον αυτή τη φορά θα ακούσουμε και κομμάτια από το LP τους. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το EP Lese Majesty (2019, Lighning Sons), με την μυστηριακή χροιά του να καθηλώνει τον ακροατή. 

 Η αγαπημένη Φινλανδία, την οποία κανείς μπορεί να χαρακτηρίσει κι ως τη Mother Land του Metal, “γέννησε” τους Concrete Winds το 2019. Οι Jonatan Johansson και Mikko Josefsson, αφότου διαλύθηκαν οι Vorum  κι έχοντας ανήσυχο πνεύμα , επέλεξαν να προχωρήσουν μουσικά με το Primitive Forces (2019, Sepulchral Voice Records). Ο τίτλος τα λέει όλα: ωμός ήχος για 25 λεπτά και φωνητικά με βαρβαρότητα. Η συνέχεια φέρνει το Nerve Butcherer (2021, Sepulchral Voice Records), ο οποίος κινείται στο ίδιο βεληνεκές. Οι Concrete Winds έχουν βαλθεί να σφαγιάσουν το νευρικό σύστημα του ακροατή. 

 Οι Watain επιστρέφουν στην Ελλάδα έτοιμοι “να βάλουν φωτιά” στην σκηνή του Gagarin 205, κι αδημονούμε να τους ακούσουμε και πάλι ζωντανά. Ride free, fare far, drink deep, die hard! 

by Danai D. Gouta

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *