ΑΦΙΕΡΩΜΑ – RELEASE ATHENS 2024 – THE OFFSPRING, THE SUBWAYS, DANKO JONES, THE OVERJOYED 09/06/2024

Spread the love

Η πρώτη ημέρα του πολυαναμενόμενου μουσικού festival θα είναι στις 09/06/2024 στην Πλατεία Νερού. Με τους The Offspring, The Subways, Danko Jones και τους δικούς μας The Overjoyed.

Οι The Offspring δημιουργήθηκαν το 1984 κι είναι από τις πιο αναγνωρισμένες παγκοσμίως μπάντες στο punk rock. Οι Καλιφορνέζοι έχουν δέκα δίσκους με κομμάτια που κάθε αυτί απολαμβάνει ευχάριστα κι έχουν καταφέρει να έχουν μοναδικό ήχο στο είδος.

Κομμάτια όπως το Come Out And Play ή το Pretty Fly (For A White Guy) ακούγονται συχνά πυκνά κι έχουν εδραιωθεί στα playlists. Οι The Offspring είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας το 2008 στη Μαλακάσα, και πολλά παιδιά των 90’s δεν είχαν τη δυνατότητα να τους δουν ζωντανά τότε, παρά μόνο τους άκουγαν σε CD και ραδιόφωνο. Μετά από 16 χρόνια η ευκαιρία ήρθε και θα την αδράξουν!

 

Κινούμενοι προς Ευρώπη, οι The Subways από το Hertfordshire της Αγγλίας έχουν 24 χρόνια παρουσίας στον χώρο. Ο πρώτος τους δίσκος Young For Eternity (2005, Infectious) κυκλοφόρησε το 2005. Έκτοτε κυκλοφόρησαν άλλους πέντε δίσκους, με την πιο πρόσφατη δουλειά τους Uncertain Joys (2022, Alcopop!).

Αναμφίβολα, η μεγαλύτερή τους επιτυχία είναι το Rock ‘n’ Roll Queen, το οποίο συμπεριλαμβανόταν και στο OST της ταινίας RocknRolla.

Ανακοινώθηκε πως στο lineup θα είναι κι οι Danko Jones, πολύ όμορφα! Οι Danko Jones έχουν βρεθεί σε μεγάλα φεστιβάλ, κι είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί στο ευρωπαϊκό κοινό. Μάλιστα το 2008 άνοιγαν τις συναυλίες των Motörhead, και γενικώς έχουν συνεργαστεί με πολλούς εξίσου αξιόλογους καλλιτέχνες. Η εμφάνισή τους θα είναι η πρώτη τους στην Ελλάδα και θα ακούσουμε το First Date ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Η μπάντα που θα παίξει πρώτη και την Κυριακή κι ουσιαστικά ανοίγει την “αυλαία” του φετινού Release Athens 2024, είναι οι The Overjoyed. Οι punk rockers των Αθηνών είναι πολυταξιδεμένοι, έχοντας συμμετάσχει σε φεστιβάλ κι εγχώρια και του εξωτερικού – Ηνωμένο Βασίλειο κι Ιαπωνία φερ’ ειπείν.

Με δύο LP δίσκους μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινώσει πως έχουν στα σκαριά καινούργιο υλικό, κι ευελπιστούμε να πάρουμε μια γεύση!

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

by Danai D. Gouta

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *