ΑΦΙΕΡΩΜΑ – W.E.B. + Gentihaa + Drama Noir live at Temple

Spread the love

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις μπαντάρες του ατμοσφαιρικού ήχου! W.E.B. ε; Και Gentihaa ε; Και Drama Noir ε; Ένα χαμόγελο όσο να ‘ναι σχηματίστηκε! 

 Οι W.E.B. δημιουργήθηκαν το 2002. Φαίνεται τόσο κοντινό μα η αριθμητική λέει 21 χρόνια. Πρώτη επαφή με την μπάντα ήταν στο Rockwave του 2018, ντάλα μεσημέρι ως supporting act. 

Αυτό ήταν και το έναυσμα να εκκινήσει αναζήτηση της μουσικής πορείας τους. Με 4 δίσκους διαθέσιμους να ακούσει κανείς εκείνη την περίοδο, η μπάντα αποπνέει αέρα εξωτερικού, δίνουν την εντύπωση πως είναι Νορβηγοί. Στην πραγματικότητα το ταλέντο δεν έχει σύνορα.  

Από τον Don’t Wake Futility (2005, Sleazy Rider Records) μέχρι και τον πέμπτο πιο πρόσφατο δίσκο ονόματι Colosseum (2021, Metal Blade Records) συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε ξεσηκωτικό metal κι οι W.E.B. κάνουν το ενδιαφέρον των fans του συγκροτήματος να παραμένει αμείωτο. 

 Gentihaa, πώς προφέρεται αυτό τώρα, ευτυχώς ο λόγος είναι γραπτός. Ουδεμία σημασία βέβαια έχει! Το σημαντικότερο είναι ο δίσκος – ντεμπούτο Reverse Entropy (2019, Symmetric Records). 

Στα πρώτα ακούσματα, το φρύδι ανασηκώνεται από περιέργεια. Συνειδητοποιώντας τι ακούς, αναφωνείς «Ωραίο!». Ακούγεται κι η φωνή του Tom S. Englund των λατρεμένων Evergrey κι αρχίζει να πλανάται το ερώτημα «Αν αυτό είναι η αρχή, ο επόμενος δίσκος πώς θα είναι;!;!». Κι αφότου έχει παίξει στο repeat καμιά δεκαριά φορές, δεν ξεχωρίζει κάποιο κομμάτι ως αγαπημένο. Είναι όλα φανταστικά! Brutal force divine! 

2017, Κόρινθος. Δημιουργούνται οι Drama Noir. Η πορεία τους ξεκινά με το ντεμπούτο – single The Forgotten Warrior (2018, Independent) το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο εν συνεχεία full- length Princess Airam (2018, Independent). Ατμοσφαιρικός δίσκος, με την προσθήκη των φωνητικών της Ελπινίκης Ζερβού να τονίζουν το συμφωνικό στοιχείο.  

Ο δεύτερος δίσκος από την άλλη, ο A Necromancy Lore (2020, Drakkar Productions), δίνει την εντύπωση πως το στοιχείο του black metal είναι πιο έντονο, κι αυτό βεβαίως δεν “χαλάει” ούτε το στυλ του συγκροτήματος, ούτε το αυτί του ακροατή. 

Ερχόμαστε λοιπόν στο επικείμενο Nightfall Upon The Asylum (2023, Floga Records) που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες του Μαΐου, κι οι Drama Noir έχουν παρουσιάσει στις ανάλογες πλατφόρμες ορισμένα από τα κομμάτια του. Με το καλό να τα ακούσουμε και ζωντανά! 

 Κοντοζυγώνει το Σάββατο 29 Απριλίου, ας ντυθούμε στα μαύρα μας, ή στα πολύχρωμά μας, δεν θα κληθεί η fashion police, ώστε να απολαύσουμε μία πολλά υποσχόμενη συναλία στην Ιάκχου στον Κεραμεικό. 

Doors open 20:00 

Είσοδος 10 ευρώ 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ στην προπώληση. 

Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του. 

https://www.viva.gr/tickets/music/w-e-b-gentihaa-drama-noir-live-at-temple/ 

 By Danai D. Gouta

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *