ΑΦΙΕΡΩΜΑ STRATOVARIUS & SONATA ARCTICA & INDUCTION @FUZZ LIVE MUSIC CLUB 03/11/2023

Spread the love

Λοιπόν. Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023. Ένα metal powerhouse στο Fuzz! Stratovarius? Check! Sonata Arctica? Check! Induction? Check! Πόση λογική να μείνει;! 

Πιο πετυχημένη ονομασία του tour δε θα μπορούσε να υπάρξει! Το Nordic Power Metal Titans 2023 με αφετηρία τη Σουηδία, κινείται ταχέως κι έχει στάσεις και στην Ελλάδα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Stratovarius, ένα όνομα, μία μεγάλη ιστορία! Εδώ και 38 χρόνια, οι Φινλανδοί με 17 δίσκους κι αρκετές αλλαγές μελών έχουν θεμελιώσει τη θέση τους στο στερέωμα του power metal. Με μακροβιότερο μέλος τον Timo Kotipelto, ακούγοντας τη φωνή του, εύκολα την αναγνωρίζεις.  

Εμφανίστηκαν για συναυλία στα πλαίσια του Nemesis (2013, earMUSIC) και πέρασαν 10 χρόνια για να ανακοινωθεί κι η χώρα μας ξανά σε περιοδεία τους. Το Survive (2023, earMUSIC) είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, η οποία έχει αποσπάσει καλές κριτικές. Αν μη τι άλλο, περιμένουμε να ακούσουμε και παλιά αγαπημένα. Μπορεί να μην έχουν στο setlist τους το Maniac Dance, αλλά θα πέσει μανιακό κοπάνημα. 

Οι Sonata Arctica από το Kemi της Λαπωνίας είναι ένα συγκρότημα που εμπνεύστηκε αρκετά από τους Stratovarius. Έχουν ωστόσο καταφέρει να δημιουργήσουν μοναδικό ήχο και να μαγέψουν εκατοντάδες. 

Αν και η αγγλική γλώσσα πρωταγωνιστεί στους στίχους των κομματιών τους, κρατούν τη φινλανδιική τους ταυτότητα, δίδοντας τίτλους ορισμένων δίσκων τους στην φινλανδική, όπως το Unia (2007, Nuclear Blast) αλλά και το Talviyö (2019, Nuclear Blast), “Όνειρα” και “Νύχτα του Χειμώνα” αντιστοίχως. 

Η φωνή του Tony Kakko ιδιαίτερη, μας μαγεύει κι εκείνος τραγουδώντας το Letter To Dana. Αγαπημένο, αν μη τι άλλο! Το Talviyö είναι ο πιο πρόσφατος δίσκος με original συνθέσεις, κι ακολουθούν ακουστικές επανεκτελέσεις τρία χρόνια μετά. Σε δύο μέρη έχουμε τις κυκλοφορίες Acoustic Adventures (2022, Atomic Fire Records). Ένα ακουστικό session θα ταν ιδανικό μια νύχτα του χειμώνα, αλλά σε λίγες ημέρες θα πάμε για πιο “άγριες” καταστάσεις! 

Τη συναυλιακή βραδιά θα ανοίξουν οι Induction. O Tim Hansen, ναι, o γιος του Kai Hansen, συνδράμει στην κιθάρα. Είναι αναμενόμενο πως έχουμε να κάνουμε με μια αξιόλογη προσπάθεια. Έχοντας και 2 κυκλοφορίες μέχρι στιγμής, θα δούμε τι εστί “νέο αίμα” δίπλα σe θρύλους του power metal. 

Προπώληση Εισιτηρίων στο more.com 

 

 by Danai D. Gouta

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *