ΑΦΙΕΡΩΜΑ RELEASE ATHENS 2023 – PARKWAY DRIVE, SOULFLY, TRIPTYKON & SKYBINDER 27/06/2023

Spread the love

Τρίτη, όμορφη Τρίτη, 27/06/2023, μετά τη δουλειά ξανά στην Πλατεία Νερού για Parkway Drive, Soulfly, Triptykon και Skybinder! Μία τετράδα φωτιά! 

Με τους Parkway Drive, το metalcore έχει γίνει πολύ δημοφιλές είδος. Ξεκινώντας ως μια τοπική μπάντα στο Byron Bay, σύντομα έγιναν γνωστοί για τις εντυπωσιακές ζωντανές τους εμφανίσεις και τον ενεργητικό ήχο τους. 

Ταυτοχρόνως, η θεματολογία των στίχων τους  αφορά σε θέματα όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η προσωπική ανάταση κι ο αγώνας για την επίτευξη των ονείρων. Όταν θίγονται τέτοια ζητήματα, είναι προφανές πως θα υπάρξει ταύτιση κι έκφραση αυτών μέσω των κομματιών τους. 

Οι μέχρι στιγμής 7 δίσκοι του συγκροτήματος “φωνάζουν” την εξέλιξή του. Η τελευταία κυκλοφορία τον περασμένο Σεπτέμβριο ονόματι Darker Still (2022, Resist / Epitaph Productions) έχει λάβει πολύ καλές κριτικές. Σαφώς το να ακουστούν κομμάτια κι από αυτόν τον δίσκο είναι το αναμενόμενο! 

Οι Soulfly είναι από τα συγκροτήματα που αναλογίζεται κανείς “Δηλαδή αν δεν είχε φύγει ο Max Cavalera από τους Sepultura, δε θα είχαμε Soulfly… Καλά έκανε κι έφυγε!” 

Το συγκρότημα έχει διαφορετικό χαρακτήρα , έχοντας πάντα στις συνθέσεις του στοιχεία από την βραζιλιάνικη  μουσική και κουλτούρα. Στοιχεία τα οποία το καθιστούν μοναδικό! 

Στους 12 μέχρι στιγμής δίσκους των Soulfly έχουν κυκλοφορήσει φανταστικά κομμάτια, όπως το Bleed από τον Soulfly (1998, Roadrunner Records) και το Back To The Primitive, από το Primitive (2000, Roadrunner Records). Ταυτοχρόνως, η μπάντα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικούς. Μερικοί από αυτούς είναι ο Chino Moreno των Deftones, ο Corey Taylor των Slipknot κι ο Randy Blythe των Lamb of God. 

Από την Ελβετία έρχονται οι Triptykon, το συγκρότημα του Tom G. Warrior (ex- Celtic Frost, ex- Hellhammer). Οι δύο δίσκοι του συγκροτήματος με τους ελληνικούς τίτλους, Eparistera Daimones (2010, Century Media Records) και Melana Chasmata (2014, Century Media Records) έχουν διάφορα στοιχεία : doom, death, black. Συνταγή επιτυχίας. 

Στο επικείμενο live, το setlist θα αποτελείται από κομμάτια των Celtic Frost, με την ελπίδα να εκτελέσουν έστω και το Goetia. Μακάρι! 

Οι Αθηναίοι Skybinder έχουν κυκλοφορήσει ένα δίσκο. Μα τι δίσκο! Tο 2018 δημιουργήθηκαν  κι ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε κι ο Trauma and Trial (2019, Sky_Syndicate). Το φανταστικό artwork του εξωφύλλου του και τα 12 κομμάτια που τον αποτελούν, δίνουν μια διαφορετική όψη στο είδος του metalcore. 

Τέσσερεις φανταστικές μπάντες θα βρεθούν στην σκηνή του Release Athens στις 27/06/2023, για να ανεβάσουν τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες ακόμα περισσότερο! 

Doors Open: 18:00

Skybinder: 18:20

Triptykon: 19:30

Soulfly: 21:15

Parkway Drive: 23:00

Διάθεση εισιτηρίων:  

  • Τηλεφωνικά στο 11876 
  • Online στα www.releaseathens.gr και viva.gr 
  • Φυσικά σημεία: Καταστήματα Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης 

  Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr 

by Danai D. Gouta

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *