DEAFHEAVEN Photo Report

Μήπως ήταν όνειρο αυτό που ζήσαμε;

    • PHOTO REPORTS
    • antonis xenakis, deafheaven, journalism, media, online media, photo report, promo, singloud tv, smoke the fuzz, synthwave, tilemachos kouklakis, video report, webzine
Γραφει ο Αντώνης Τσάκαλης
Τι ήταν αυτό, αναρωτιόταν λίγο μετά το live η Ελινα. Μεταξύ μας Ελινα μου ακόμα και εγώ δεν έχω καταλάβει τι έγινε!
Να ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα; Ένα τεράστιο μπράβο στην Ελινα Κεμανίδη και σε όλους τους ανθρώπους της Smoke the fuzz gigs. Χρόνια τώρα κρατάνε ψηλά το πήχη στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα και μας χαρίζουν βραδιές πραγματικές μαγικές. Ένα τέτοιο βράδυ ήταν και αυτό της 15ης Οκτωβρίου.
Την αρχή την έκαναν τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, οι δικοί μας Once Upon A Winter. Γνωστοί πλέον στο αθηναϊκό κοινό με τα εξαιρετικά live που έχουν κάνει, άνοιξαν υπέροχα τη βραδιά με το ατμοσφαιρικό post-rock τους. Συναίσθημα, μελωδία και ένα 40λεπτο που τα είχε όλα!
Αυτό που θα επακολουθησε όμως ούτε που το φανταζόμασταν, ή μήπως το είχαμε ονειρευτεί;
Deafheaven στη σκηνή λοιπόν και είσοδος με Shellstar, George Clarke με απίστευτη ενέργεια και φύγαμε να σας πάρουμε τα μυαλά και ότι άλλο έχετε.
Και μας τα πήραν όλα! Μας μάγεψαν, μας πορωσαν, μας επιβεβαιώσαν γιατί αγαπάμε με τόσο πάθος αυτή τη μουσική.
Συνέχεια με In blur και Great Mass of color. Έχουμε φύγει, ταξιδεύουμε σε άλλους κόσμους. Honeycomb για συνέχεια-παράδοση άνευ όρων!
From the kettle onto the Coil, the Gnashing, Mombasa… κάντε κάτι να μη τελειώσει αυτό το όνειρο ρε παιδιά! Να μη πουν και το Worthless Animal; Επος μοναδικό!
Setlist με έμφαση στο Infinite Granite και μαγικά περάσματα από τη πλούσια δισκοθήκη τους έκαναν ένα από τα καλύτερα live που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Κλείσιμο με brought to the water και dream house ώστε να μη μείνει τίποτα όρθιο μέσα σε αποθέωση σε μια βραδιά μαγική και ονειρεμένη.
Σε μια περίοδο έντονη με όλα όσα διαδραματίζονται σε αυτή τη χώρα, αυτό το βράδυ ήταν αιτία να ομορφύνει λίγο η ψυχή μας και η ζωή μας!
Μπράβο σε όλους και πάμε για τα επόμενα.
Γραφει ο Αντώνης Τσάκαλης

Μετά από περίπου 8 χρόνια από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χωρα μας , η Smoke The Fuzz gigs μας έκανε την τιμή να φέρει ενώπιον μας τους μεγάλους Deafheaven στον χώρο του Gagarin στης 15 Οκτωβρίου 2022. Έτσι όσοι βρεθήκαμε στην Λιοσίων το βράδυ του Σαββάτου γίναμε μάρτυρες μιας μοναδικής εμφάνισης των παιδιών του Σαν Φρανσίσκο.

Οι αέρινες κινήσεις στα μαύρα από τον George Clarke με συγκλονιστικές ερμηνείες από τον ίδιο, έκανε όλους εμάς ουκ ολίγες φορές να ανατριχιασουμε, καθώς τον βλέπαμε μαγεμενοι να περιφέρεται χωρίς σταματημό σε όλο το μήκος και πλάτος της σκηνής. Πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη, η μπάντα μας πρόσφερε απλόχερα αυτό που ξέρει να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Post Metal στην πιο σύγχρονη μορφή του!
Φώτα, video wall, πέντε μουσικοί και ένα κοινό μαγεμένο, εναρμονισμένα όλα σε μια νύχτα που εύκολα δεν μπορεί να διαγράψει κάποιος όσα χρόνια και αν περάσουν.
Μαζί τους στην αρχή της βραδιάς οι δικοί μας Once Upon a Winter με το αξιόλογο Post Rock τους να μας ανοίγει την όρεξη για αυτό που θα ακολουθήσει.
Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά την Smoke the Fuzz και ιδιαίτερα την Ελίνα Κεμανίδη για τις μπάντες που φέρνει στην Ελλάδα, ότι πιο προοδευτικό και ταυτόχρονα επίκαιρο!

📸: @kouklakis.t_live