AMENRA, 24/02/23, GAGARIN 205

Αυτή η εσωτερική αναζήτηση ,ψυχική και πνευματική που βιώνεις κατά τη διάρκεια του live... αυτή η μοναδική συνάντηση που κάνεις με τον εαυτό σου, ναι αυτό είναι οι AMENRA.

    • PHOTO REPORTS
    • AMENRA GAGARIN205 SMOKETHEFUZZ MUSIC METAL ΑΓΑΠΗ ΦΩΣ ATHENS

Το να περιγράψεις αυτό που ζήσαμε και βιώσαμε τη Παρασκευή στο Gagarin είναι δύσκολο. Συναυλία (όπως και αυτή στο Academy το 2018)που διαμορφώνει μουσικές και μη, συνειδήσεις…που ομορφαίνει τη ψυχή σου και τη ζωή σου.. Αν κάτι έχουν κερδίσει οι Amenra όλα αυτά τα χρόνια, είναι τα live τους να τα παρακολουθούμε βρισκόμενοι σαν σε τελετουργία όπου συμμετέχουμε όλοι καθολικά…αυτή η εσωτερική αναζήτηση ,ψυχική και πνευματική που βιώνεις κατά τη διάρκεια του live… αυτή η μοναδική συνάντηση που κάνεις με τον εαυτό σου, ναι αυτό είναι οι Amenra και ας ακουγόμαστε υπερβολικοί..

Να τα πάρουμε από την αρχή ;

Οι πόρτες άνοιγαν 20.30…από τις 20.00 ήδη σχηματιζόταν ουρά..! το live ήταν sold out λογικό ο κόσμος να έρθει από νωρίς να αποφύγει ταλαιπωρίες.. υπήρχε και η σχετική αναμονή και το άγχος βέβαια για το live …κοινώς ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ! Οργάνωση; Όλα λειτούργησαν υποδεiγματικά από πλευράς οργάνωσης. Να το ξαναπούμε για άλλη μια φορά; Θα το λέμε πάντα γιατί έτσι πρέπει στους ανθρώπους που με τόση αγάπη και μεράκι αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους. Μπράβο! Μπράβο στη Smoke the Fuzz, Ελίνα μας να ‘σαι καλά! Πάμε στο live σιγά σιγά λοιπόν…

Τη βραδιά άνοιξαν οι Sevengill. Πέρυσι άνοιξαν το αλησμόνητο live των Cult of Luna στο Fuzz..και τώρα αυτών των Amenra..και μόνο για αυτό ρε παιδιά σας αξίζουν συγχαρητήρια, ήσασταν η μπάντα που ανοίξατε τα δύο κορυφαία live που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια! Στο δε live της Παρασκευής νομίζω ότι κερδίσανε ακόμα περισσότερο κόσμο! έχοντας εξαιρετικό ήχο από την αρχή για 35 λεπτά ζέσταναν για τα καλά το κόσμο! Νομίζω πολύ κόσμος ήδη ψάχνει για τους Sevengill..έχουν βγάλει και καινούργιο άλμπουμ  ονόματι Sea και το μέλλον σας ανήκει παίδες..

Η ώρα όμως έφθασε…AMENRA αγαπητά μου πλάσματα για 6η φορά στη χώρα.. Η ωρα ειναι 22.20 και οι Amenra είναι στη σκηνή. Η μελωδία του Razoreater γίνεται αντιληπτή από όλους. Χάος, σκηνές που μόνο η μουσική σου προσφέρει. Όσο περνάει η ώρα αντιλαμβάνεσαι το προφανές: δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή. Τι να σκεφτείς; και γιατί; Ο ήχος είναι κρυστάλλινος. Η φωνή του Colin σε άλλα επίπεδα ..από νωρίς γυρίζει προς το κόσμο δημιουργώντας ρίγη και συγκίνηση. Δεν περιγράφουμε live παιδιά το έχετε καταλάβει. Είμαστε μάρτυρες μιας μοναδικής συνύπαρξης ανθρώπων που κυριολεκτικά έχουν πάει σε άλλα επίπεδα και τη μουσική και το τρόπο με τον οποίο βιώνει ο καθένας αυτή.. Razoreater …και αφού μπήκαμε έτσι συνέχεια με De Evenmens από το μαγικό τελευταίο τους άλμπουμ το De Doorn. Τα visuals από πίσω παίζουν το video vlip κάνοντας το ακόμα πιο αριστουργηματικό! Κόσμος κλαίει, κοπανιέται με τη καρδιά του, ο καθένας ότι έχει μέσα η ψυχή του, έτσι όπως πρέπει να ζούμε ο καθένας τη μουσική που αγαπάμε.. να ξεσπάμε να αφήνουμε το σώμα μας να εκτονωθεί… Thurifer, Et Clamor Ad Te Veniat για συνέχεια κάνουν ότι θέλουν, το Gagarin είναι σε διαγαλαξιακό ταξίδι και δε πρόκειται να επιστρέψει παιδιά, δεν υπάρχει σωτηρία άλλωστε! Plus Pres De Toi και Het Gloren..προσωπικά στο Het Gloren δε πίστευα τι γίνεται, είχα αρχίσει να κοιτάω απορημένος αριστερά, δεξιά…τι γίνεται ρε παιδιά; Πόνος, σκοτάδι, κατάθλιψη, φως και αγάπη. Τα έχω χάσει καιρό τώρα, δεν είναι από αυτό το live παιδιά! Να το συζητήσουμε όμως λίγο… Τι έπος είναι το Het Gloren ρε παιδιά ..πως να μη κλαις σα παιδί στο ξέσπασμα στο τέλος; Τι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ θε μου είναι αυτό; Και αφού κλάψαμε με τη ψυχή μας ώρα να μην μείνει τίποτα όρθιο. Εισαγωγή Ter Ziele για να μπει Am Kreuz… Εντάξει τώρα τι να πω ; Προσωπικά δε θυμάμαι ξανά ποτέ τον εαυτό μου να νιώθει τόση καύλα σε live… κοπάνημα ασύλληπτο, όλο το Gagarin δηλαδή… Μας μένουν 2 κομμάτια…2 τραγούδια κατάθεση ψυχής. Ο καθένας ορίζει όπως αυτός νιώθει τη μουσική…το A Solitary Reign για κάποιους είναι ένα τραγούδι, για κάποιους άλλους ένα πολύ καλό τραγούδι. Για μένα δεν είναι τραγούδι, είναι ζωή, φως ,πόνος και σκοτάδι…τι να γράψεις λοιπόν; Δάκρυα χαράς και πόνου…I see distance in your eyes… Το άκουσα το ένιωσα το βίωσα… Κλείσιμο με Diaken. Τι να γράψω τώρα; Οι Amenra δεν είναι η μπάντα που θα πεις ” ας βάλω να ακούσω τι παίζουν ” είναι κάτι πολύ πιο βαθύ που τη σύνδεση με το μέσα σου θα τη νιώσεις όταν τους δεις και ζωντανά…είναι τεράστια η σύνδεση που υπάρχει και πλέον το νιώθουν και οι ίδιοι, το βλέπουν… Να πω το προφανές; Ναι ήμασταν πολύ τυχεροί όλοι για το live που ζήσαμε. Όλοι.. μέχρι την επόμενη λοιπόν που νομίζω θα είναι πολύ σύντομα..

And when I open my eyes, I am alone again

 

🖋Αντώνης Τσακαλής

📸Αντώνης Ξενάκης